Wednesday, April 18, 2007

22 april - Dan Zemlje

Dragi Sončki!

Bliža se dan zemlje in z njim naša akcija Vsak po svojo vrečo smeti. Akcija je enostavna, vzameš vrečo za smeti, prijatelja ali kar celo družbo in se odpraviš na pohajkovanje po mestu, zelenem travniku, gozdu ali obrežju rek... vmes naberete vsak svojo vrečo smeti in jo odložite na zato predvideno mesto.

Da bo akcija bolj odmevna, dostopnejša in širše zasnovana, smo se na Pozitivkah skupaj z stranjo Svet je lep in še nekaterimi nevladnimi organizacijami odočili, da bomo skupaj v večjih mestih nabrali 10.000 vreč smeti in tako očistiti nekaj nadvse potrebnih kotičkov.

Pomagate nam lahko tako, da se nam pridružite v soboto 21.4 ob 11h dopoldan v 10 večjih slovenskih mestih (seznam najdete tu), saj le s skupnimi močmi lahko izvedemo tako obširno akcijo.

S sabo lahko prinesete risalni list ali šeleshamer, pa debelejši flomaster, saj bomo (seveda tisti ki boste želeli) med akcijo mimoidočim delili tudi letake in vrečke za smeti, ki so nam jih donirali sponzorji. Drugače pa nam lahko pomagate tudi tako, da to pošto posredujete svojim prijateljem in znancem ali ga objavite na spletnih straneh, kjer se zadržujete. V akciji vsako leto sodeluje več pridnih rok, zato verjamemo, da bodo mesta, sprehajalne poti in narava, ena, dva, tri spet čista.
Se veselimo, da se vidimo v soboto ;)

Ps. Če veste za kakšno lokacijo, ki bi jo bilo lepo očistiti, nam to lahko sporočite po emailu info@danzemlje.si in potrudili se bomo, da bo spet čista. Vse ostale informacije o akciji pa lahko dobite na www.danzemlje.si.

Objem

Uredništvo Pozitivk

No comments: