Monday, December 10, 2007

Nederlandse examen

As always, doing everything else, but studying before the exam. This is with what I will enlighten my Dutch teacher tomorrow.

Betrapte inbrekers op YouTube
Schaarbeek - Bij een man uit Schaarbeek, bij wie was ingebroken, werden de boeven via de computer gefotografeerd. Hij zette de mannen herkenbaar op zijn eigen website en op YouTube. De inbrekers maken daardoor kans te worden vrijgesproken door de rechter.
Op 8 november kreeg André Lovinfosse ongewenst bezoek over de vloer. Inbrekers forceerden de deur van zijn flat in Schaarbeek en stalen zijn laptop, tv, fototoestel en juwelen. Toen de boeven de computerkamer betraden, werden er - zonder dat ze het wisten - foto's van hen gemaakt. Een webcam die beweging kan registreren, nam de foto's en stuurde die op per e-mail. Op de foto's zag Lovinfosse twee inbrekers, van wie het doen en laten uitgebreid gefotografeerd werd. Met de foto's heeft André een filmpje gemaakt, waarop de daders goed te zien zijn. André Lovinfosse heeft de beelden doorgespeeld aan de politie, die één van de daders zou hebben geïdentificeerd. Hij zette de beelden ook op het internet. Hij wil ze er af halen als de inbrekers zichzelf kenbaar maken.
"Die mensen zijn bij mij binnengekomen zonder mijn akkoord, dan mag ik hen ook tonen op mijn website zonder hun akkoord," zegt André Lovinfosse.
Volgens communicatiespecialiste Lieve Desmet mocht Lovinfosse de inbrekers niet op het internet tonen. Hij neemt het recht in eigen handen en schendt de privacy van de daders, zegt ze. Na een klacht mag enkel de onderzoeksrechter de beelden van de inbrekers publiek maken.
Door zijn actie op het internet zou Lovinfosse de inbrekers wel 's troeven in handen kunnen geven als ze voor de rechter komen. "De advocaten van de daders kunnen zeggen dat hij onrechtmatig gebruik heeft gemaakt van die beelden. En dat kan de besluitvorming van het proeces beïnvloeden. een vrijspraak is mogelijk," aldus Desmet.

Article taken from http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?&newsID=1197045099

Almost midnight. Perfect timing for going through the rest of the material for tomorrow:) The funny thing is I have testing to determine my French tomorrow during the day, he he he, and the Dutch test at 6 p.m.:) Ik zal morgen aleen nederlands spreken op het werk. Mijn baas zal gellukig zijn als he van het Nederlands kom.

1 comment:

Anonymous said...

zeer interessant, bedankt